Novel tiada arah jodoh kita. Mohbely Novel Online: Tiada Arah Jodoh Kita 2018-07-13

Novel tiada arah jodoh kita Rating: 9,6/10 1552 reviews

SINOPSIS DRAMA TIADA ARAH JODOH KITA TV3

novel tiada arah jodoh kita

Tiada satu watak pun yang N rasa tak penting dan tak perlu untuk menggerakkan cerita. Adakah ceritanya sedih seperti apa yang orang kata? Agaknya, adik beradik ni, category lelaki idaman. Part dua orang ni memang sedih. Sampai ke penghujung, Yuni masih tertanya2. Sekuat kuat Afia lastnya kecundang jua.

Next

Drama Tiada Arah Jodoh Kita (2018) TV3

novel tiada arah jodoh kita

Bila terlebih menghayati ni memang terasa la sakitnya tu. Permintaan Fayyad supaya Afia mengahwini teman baiknya Megat Wakeel dek kerana Wakeel tidak akan hidup lama menambah kusut didada. Pada masa yang sama, abang kepada Wakeel, Megat Aathif yang turut mengejar cinta Afia menghalang cadangan Wakeel untuk mengahwini Afia. So, jagalah harta tu elok-elok sebab nanti kurang pulak duit nak beli tiket ke Syurga kan? Waktu Aifa kejut Wakeel solat subuh dan Wakkel dah tak ada rasa macam nak meluru lari peluk Aifa. Ni ke namanya cinta suci Faayad kepada Afia. Is it the correct word - c TeamWakeel or TeamAathif??? Agak kurang selesa sikit la dengan panggilan Ami yang dia gunakan tu.

Next

JUALAN NOVEL PILIHAN : TIADA ARAH JODOH KITA

novel tiada arah jodoh kita

Kagumnya kita dgn semangat Afia. Tapi jodoh, maut, ketentuan sungguh di tangan Tuhan. Entah apa yang membuatkan dia bersetuju dengan perkahwinan ini. Sangat suka the first half of the book, menangis tersedu-sedu part ending Pia dan Ami nya. Bila lelaki tu kahwin dengan aku, dia akan hidup selamanya ke? Banyak sangat ilmu dan tazkirah yang ku dapat.

Next

Cerita Tiada Arah Jodoh Kita Dan Sinopsisnya di TV3

novel tiada arah jodoh kita

Dan aku suka : 7. Bukan bermakna saya tidak suka semasa Afia dengan Wakeel. Namun, tidak terduga pabila mengetahui siapa Aisha sebenarnya. Mengahwini Wakeel tak termasuk dalam list acuan hidupnya. Tapi jodoh, maut, ketentuan sungguh di tangan Tuhan.


Next

Novel Tiada Arah Jodoh Kita Bab 1 Bab 15

novel tiada arah jodoh kita

Kedua2nya rahsia terbesar Yang Maha Pencipta. Usai menghabiskan naskah ini, aku tersenyum puas. Megat Aathif: Angah yg garang and serious tapi penyayang tak tunjuk. Perkahwinan mereka mula diuji apabila Aathif perasan akan perubahan diri Afia yang suka bercakap seorang diri dan menuduh Aathif mempunyai perempuan lain. Kenapa Wakeel tapi bukan Payyad.

Next

Ezza Mysara (Author of Tiada Arah Jodoh Kita)

novel tiada arah jodoh kita

A man of few words who cant express himself well. Yeala dah awal2 digambarkan seorang yang serius dan malu nak meluahkan isi hati tetiba jadi tak tahu malu pulak. Part dua orang ni memang sedih. Kalau boleh nak cakap suka semua part dlm tajk kecuali satu part yang tak terfikir dek akal iaitu Kak Aisha. Good job buat penulis kerana membuat N rasa sangat dekat pada watak Afia.

Next

Cerita Tiada Arah Jodoh Kita Dan Sinopsisnya di TV3

novel tiada arah jodoh kita

Pemergian Wakeel menyebabkan Afia mengalami kemurungan. Tatkala jiwa itu sarat dibanjiri rindu pada yang telah pergi, dia dihujani dengan dua lamaran. Wakeel - Kebudak-budakan sangat biarpun dah jadi seorang suami. Muka garang tapi kurang yakin untuk meluahkan perasaan. Namun Fayyad Syakir tiba-tiba meminang Afia Awliya untuk sahabatnya, Megat Wakeel yang sakit.


Next

Pelakon Tiada Arah Jodoh Kita

novel tiada arah jodoh kita

Tiada Arah Jodoh Kita - Ezza Mysara. Kadang kala cinta pertama itu tidak menjamin ianya menjadi cinta terakhir. Tapi jodoh, maut, ketentuan sungguh di tangan Tuhan. Saya juga suka dgn watak Aathif. Dulu buku ni saya baca separuh. Bila lelaki tu kahwin dengan aku, dia akan hidup selamanya ke? Masih adakah bahagia setelah bahagia yang dahulu telah berlalu pergi.

Next